På norske skip ble det til frokost hver onsdag servert brune bønner og bacon. Dette er mat som setter seg som en murstein i magen og du går mett i flere timer etter
![ok :thumleft](./images/smilies/023.gif)
Jeg koker 2 esker med tørrbønner i slengen og de kjøpes på Rema.
Legg de i vann i 12 timer, husk at vannet skal dekke bønner hele tiden og det er mulig du må etterfylle hvis du har brukt en liten kasserolle.
Sil av vannet i et dørslag med lunkent vann fra springen og tilbake i kasserollen. Ha i vann som dekker bønner akkurat. Kok opp og la det småputre helt til bønnene skiller ut masse. Fyll på vann etterhvert slik at det dekker akkurat men ikke etter at bønnene begynner å avgi masse.
Da har du i tomatpurrè som fargestoff, 4 korker edikk (35%) og 4 spiseskjeer honning (sukker kan brukes) slik at du får den sursøte smaken. Finjuster med edikk og honning til du finner din personlige smak og krydre til med salt og pepper til du er fornøyd.
Og nå kommer trikset, stek opp en panne med baconterninger, bruk kvalitetsbacon, og du heller fettet fra stekingen i kasserollen. Det er det som gir den skikkelige sjømannskosten du husker
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Hiv alt i en ildfast form og dekk over med alumimiumsfolie. Sett steikovnen på 140gr og la det bake til du er fornøyd med konsistensen på bønnene, flere timer
![ok :thumleft](./images/smilies/023.gif)
![Image](http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160412/f7ca3ac7c472fdf3c2b1c93f00194557.jpg)