Hadde besøk av sjefen på jobb denne uken, første gang jeg møter han på 2 år og første gang jeg møter han som min sjef og ikke bare en annen kollega. Han hadde med seg div andre kollegaer jeg ikke visste om (stort firma) samt noen konsulenter. Resultatet ble at vi måtte ut på tur, på hotell og ut for en hyggelig aften. Sjefen min er da av den rette typen, samtlige fikk beskjed om å møte i hotellets resepsjon ca 1 time før mat. Der hadde han mer eller mindre tømt hotellets bar for øl som stod klar til å forsyne seg. Ingenting spennede utover Carlsberg, men slik er det med små hotell... Når der var tomt så var det å finne veien til restauranten der vi skulle ha middag.
Drikke til maten snakker vi ikke så høyt om (vin), men når maten var over var der et par forsiktige sjeler i enden av bordet som ville ha en øl til og de ville gjerne prøve noe nytt, men det var vanskelig å velge mellom div som jeg personlig ikke ville brydd meg veldig om. At den ene av personene var fra Kina og burde smake noe lokalt uten at de visste helt hva (1 alternativ på menyen!) gjorde det ikke enklere. Som den gode venn og kollega jeg er tok jeg på meg ansvaret og marsjerte til baren og ordnet opp. Vi var i Kinn kommune, så hva er mer naturlig enn at min Kinesiske kollega får smake en Kinn Dampen som var eneste alternativ. Liten restaurant på lite sted har dårlig utvalg. Flasken på 0,75L ble fordelt på 3 av oss så alle fikk smake litt.
Kinn var gode greier, så atter en gang ble det en tur til baren for å se hva de kunne grave frem. Mens vi drakk Dampen så hadde de tatt en runde i et annet kjøleskap og funnet et par flasker med Kinn Sjelefred som egentlig ikke stod på menyen, små flasker, men vi skulle jo bare smake, så det var helt greit. Samtidig begynte jeg å instruere litt om hvordan de skulle smake for å få frem mest smak og hva vi kunne kjenne av smaker til stor fornøyelse, spesielt for min Kinesiske kollega.
f166b96f-013e-408b-85da-49de2ef6bd63.jpg
Damene i baren hadde etter hvert forstått at jeg var en mann med et mål og kvelden var ikke over, de hadde gravd å lett rundt om å fant et par flasker fra Balder bryggeri. Ikke lokalt men likevel Norsk. Først ut en Porter, så en Bockøl.
imgly_1278097852309139148.jpg
Når vi så var ferdig med smaking og konsumering så måtte betjeningen beklage, de var ikke forberedt på slike tilstander og der var tomt. Når man også kombinerte det med andre gjester som ikke var like krevende så var det blitt ganske skralt av annet øl også. Omtrent samtidig gikk sjefen min forbi og informerte om at han avsluttet for kvelden og vi skulle møtes til frukost neste dag. Når jeg så gikk i baren for å gjøre opp for meg ble jeg informert om at sjefen hadde ordnet alt
Glade og småfulle sjanglet vi tilbake mot hotellet og Kineseren kunne informere om at i Kina var det restriksjoner, der var det kun kjip øl, jeg hadde åpnet en helt ny verden for han, han var veldig takknemlig og ville fortsette å smake ny annen type øl i tiden fremover