Litt på etterskudd, men jeg skal nå elaborere om den whisky'n jeg sendte ned strupen her på søndagskvelden.
Nemlig denne:
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... 2-year-old
Hvor skal jeg begynne?
Jo,hvordan åpner man en whisky til kr 13.000,- ?? Selv om det "bare" var en sample på 2cl, så var jeg lett nervøs. Dette her ville man ganske enkelt ikke miste i gulvet. Denne skulle jeg ha selv, ikke hundene..
Oj, her var hele "krysslista" på hva en god torvet og røkt whisky skal være.
Tørr eik, olje, tjære og litt sjokolade (tror jeg). Ettersmaken med ekshalering gjennom nesen og der var det et hint av brent bildekk. Har aldri trodd at bildekk blandet med sjokolade skulle være så fantastisk
Det var veldig lite alkoholsmak. Den var rett og slett døyvet i all den andre smaksrikdommen som lå i denne whisky'en.
Som sagt, oljete, mye - nesten som jeg måtte tygge denne. Det var en nytelse fra a til å, denne. Tror nok jeg må prøve å sette himmel og jord i bevegelse for å få tak i en liten sample eller tre fler av denne. Ja, mine whiskyvenner, denne hadde dere også garantert falt for
Så var det mandagen:
Denne..
Jeg har ikke så veldig mye å si om denne.. Skuffende kjedelig og platt. Nærmest karamellvann. Nesten så jeg ikke visste om jeg drakk cognac eller whisky. Denne blir definitivt ikke kjøpt igjen..
Sorry Caol Ila, her har dere bommet; iallefall på min gane, dessverre.
I dag ble det nok en sample.
https://www.whiskybase.com/whiskies/whi ... 2-year-old
Alle kjenbner vi jo 16-åringen, men denne er en 12-åring og såkalt "14. tapping".
Søtlig og fruktig i nesen, samt babygrøt. Den her babygrøten, eller babygulp som noen refererer til, er noe jeg har lært meg å sette pris på. Her var det akkurat nok. Godt balansert, denne
Hint av tjære og helt greit røkt, dog litt lav på peat i smaken. Ekshaleringen avslører alkoholprosenten på 54,4% samt malt og korn. Minner litt om drav for de som har kjørt bak et traktorlass med fersk drav henta rett fra bryggeriet.
Denne må jeg også bare se om jeg finner igjen. ojda, tshansen og palma, denne tror jeg faller i smak hos dere