Oxford heated grips sluttet å funke

Diskutèr kjøreutstyr her. F.eks: Hjelmer, støvler, dresser, hansker m.m.
Post Reply
mfb
Posts: 13
Joined: 13 Jul 2023 21:37
MC: Honda CB500F 2015

Oxford heated grips sluttet å funke

Post by mfb »

Hei.
Installerte Oxford Heated Grips på min Honda CB500F 2015 modell i sommer.

De sluttet plutselig å funke. Det gikk ann i en kort periode å skru de på i 1 sekund før den skrudde seg av automatisk.

Jeg har sjekket batteri i dag. Det er fulladet. Jeg sjekket og alle kabler, og de virker å være intakte og koblet til, og ikke noe er løst.

Er det noen som har erfaringer med Oxford Heated Grips og hva man evt kan gjøre med dette?
inunf
Posts: 4930
Joined: 24 Mar 2006 19:33
MC: Ymse
Location: Ålesund

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by inunf »

Hei, trinn 1 er vel å kontakte forhandler der du kjøpte de og reklamere?
User avatar
pelsen
Posts: 1128
Joined: 28 Apr 2005 07:53
MC: litt
Location: Oslo

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by pelsen »

Sjekk ladespenning, hvis varmeholkene har den funksjonen at de skrur seg av når motoren stopper så holder det ikke med fulladet batteri for at de skal virke.
Jeg hadde samme problem i fjor med mine Yamaha varmeholker. Ikke noe galt med holkene, men statoren var brent...
Holkene ga bare et tidlig varsel om at noe værre var under utvikling. 8)
Traction
Posts: 76
Joined: 25 Dec 2021 07:44
MC: Aprilia

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by Traction »

Tipper pelsen har rett. Sjekk ladespenningen.
mfb
Posts: 13
Joined: 13 Jul 2023 21:37
MC: Honda CB500F 2015

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by mfb »

Aha. Takk for svar.
Har sjekket 5amp fuse. Den er intakt.

Batteriet er fulladet. Koblet det til lader, og det sa: fulladet, 13,7v, 0,1A

Statoren, hva er det?
User avatar
pelsen
Posts: 1128
Joined: 28 Apr 2005 07:53
MC: litt
Location: Oslo

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by pelsen »

mfb wrote: 05 Oct 2023 08:36 Aha. Takk for svar.
Har sjekket 5amp fuse. Den er intakt.

Batteriet er fulladet. Koblet det til lader, og det sa: fulladet, 13,7v, 0,1A

Statoren, hva er det?
Statoren er en del av generatoren og det er spolene som blir brent. Ladingen reduseres etterhvert som spolene blir brent, bildet av min KTM-stator viser hvordan en halvbrent ser ut. Den ladet litt fremdeles, men ikke nok til å starte varmeholkene.
IMG_20220530_142509_1.jpeg
Du trenger et voltmeter for å måle ladespenningen til batteriet mens motoren går. Hva batteriladeren forteller er ikke relevant - den er ikke et måleinstrument.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mfb
Posts: 13
Joined: 13 Jul 2023 21:37
MC: Honda CB500F 2015

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by mfb »

Tusen takk for svar!

Så da kan jeg kjøpe er voltmeter, og koble til batteriet mens sykkelen er på.
Hvilke tall/målinger er det jeg skal se etter?
User avatar
pelsen
Posts: 1128
Joined: 28 Apr 2005 07:53
MC: litt
Location: Oslo

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by pelsen »

mfb wrote: 05 Oct 2023 13:18 Tusen takk for svar!

Så da kan jeg kjøpe er voltmeter, og koble til batteriet mens sykkelen er på.
Hvilke tall/målinger er det jeg skal se etter?
Det varierer litt, men 13 - 14V og kanskje litt til bør den vise. Mål før du starter og så mens den går, da skal spenningen ha økt. Spenningen skal også øke når du ruser motoren.
En test du kan gjøre uten volt/multimeter er å slå på varmeholkene mens laderen er tilkoblet og lader batteriet. Hvis varmeholkene da virker så er det noe galt med ladingen på sykkern.
Jonta
Posts: 565
Joined: 07 Aug 2016 01:32
MC: Fant, 96 Cagiva Elefant 750
Santa Lisa ll, 98 Ducati ST2
73 Tempo corvette

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by Jonta »

Ja, disse er jo konstruert for å slå seg av etter en stund når motoren sioppes. Men jeg mener at de skal være mulig å slås på uten at motoren går. Så de skal kunne virke et halvt minutt eller så, selv om spenninga detter under ca.13V.
Jeg tipper at det er noe galt med styringsenheten til holkene.
Toalmar
Posts: 189
Joined: 26 Jul 2013 08:40

Re: Oxford heated grips sluttet å funke

Post by Toalmar »

En stund siden TS har i hvert fall lagt inn ett innlegg i tråden sin. Vi får tro hen har funnet feilen og at vi kan få en oppdatering.
Tok en kikk på hjemmesiden til Oxford og der ligger det en haug med instruksjons manulaer.
Nå sier ikke TS noe om hvilken type han har og jeg ser at noen mener det kan være stator som er ødelagt.
Dettte er selvsagt en mulighet, men manualen ti rett type vil nok fortelle hva som er utslagsgivende for settet.

Jeg vil tro feilen ligger i noe med håndtakene, f eks styringsenhet som er nevnt her

https://www.oxfordproducts.com/motorcyc ... tructions/
Post Reply