Vedrørende nedetid sist helg

Bli oppdatert på hva som blir gjort på sidene til MC-Forumet.no
Locked
User avatar
NoName
Posts: 3684
Joined: 23 Apr 2005 10:54
MC: 07 Buell XB12Scg
09 Buell 1125CR

Vedrørende nedetid sist helg

Post by NoName »

Limer inn her en liten tilbakemelding til dere på hva som var feilen på nedetiden til forumet i helgen:

Fredag 9. Mai ca kl 13.00 mistet våre servere kontakten med internett. Etter kort tid ble det klart at feilen ikke lå hos vår leverandør av linjer, men hos Telenor som har ansvaret for backbone fra sentralen og videre ”ut” på internett. Telenor ønsket ikke eller var ikke i stand til å utbedre feilen samme dag og rapporterte at de ville starte utbedringene på tirsdag 13. mai.
For ca 2 uker siden bestilte vi ny linje fra en konkurrent av Telenor. Denne linjen var operativ fra og med 6. Mai og vi hadde planlagt overgang 17. Mai siden det er en ”rolig” dag på nettet. Vi kom aldri så langt...
Vår første reaksjon da det ble klart at Telenor ikke ville reparere problemet umiddelbart, var å flytte til ny leverandør. Dette ble også gjort samme dag (fredag 9. Mai) dessverre var ikke Norid med på våre noe raske planer og nektet å oppdatere DNS-Server handle siden de nye ikke hadde riktig ”revers mapping”. Denne beskjeden kom klokken 15.55 og de stenger saksbehandling kl 16.00, til tross for at de tidligere hadde gått med på å gjøre et unntak.
Dette medførte nedetid frem til ca kl 17.00 på tirsdag 13. Mai for en del av våre kunder, mc-forumet.no var dessverre én av dem!
Selv om det her var omstendigheter utenfor vårt område og det skjedde på værst tenkelige tidspunkt, burde vi hatt tilgjengelig backuptilinje, den var tilgjengelig men ikke klar...
Spørsmålet mange stiller oss er om dette kan skje igjen?
Svaret er klart og tydelig, nei! Vi jobber nå med minimum 2 operative linjer til enhver tid og en god del andre tiltak for å ungå tilsvarende situasjoner i fremtiden.
Vi beklager sterkt at sist helg begivenheter medførte så lang nedetid for deres nettside!
PS Feilen på vår gamle linje er fortsatt ikke utbedret i skrivende stund!
Locked