Page 136 of 137

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 16 Feb 2024 19:52
by ArcticTiger
Idag ble det Agn til middag, ferske reker fanget utenfor Langesund. Meget god kvalitet, både på smak og struktur😊 Så hva drikker man til et slikt måltid? Siden Jula varer helt til Påske, så ble det en Aas Uten Juleøl🍺 Denne smaksrike Ølen passer ypperlig til mat, om det er Ribbe, kjøttkaker eller som idag Reker😊

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 16 Feb 2024 20:50
by ojda
ArcticTiger wrote: 16 Feb 2024 19:52 Idag ble det Agn til middag, ferske reker fanget utenfor Langesund. Meget god kvalitet, både på smak og struktur😊 Så hva drikker man til et slikt måltid? Siden Jula varer helt til Påske, så ble det en Aas Uten Juleøl🍺 Denne smaksrike Ølen passer ypperlig til mat, om det er Ribbe, kjøttkaker eller som idag Reker😊


Detta så dritgodt ut, men jeg ville ha bytta ut 'Uten' med ett glass Risling med masssse isbiter 👍

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 16 Feb 2024 22:32
by ArcticTiger
ojda wrote: 16 Feb 2024 20:50
ArcticTiger wrote: 16 Feb 2024 19:52 Idag ble det Agn til middag, ferske reker fanget utenfor Langesund. Meget god kvalitet, både på smak og struktur😊 Så hva drikker man til et slikt måltid? Siden Jula varer helt til Påske, så ble det en Aas Uten Juleøl🍺 Denne smaksrike Ølen passer ypperlig til mat, om det er Ribbe, kjøttkaker eller som idag Reker😊


Detta så dritgodt ut, men jeg ville ha bytta ut 'Uten' med ett glass Risling med masssse isbiter 👍
@ojda: Du veit vel at detta er en øl-tråd🍺. Det er jenter som drekker vin🙄

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 16 Feb 2024 23:23
by Bjerknez
Mener å huske at risling smakte nesten som rusbrus? Modern pleier å ta seg et glass med det, så jeg fikk smake for en stund siden. Ikke helt my cup of tea vertfall. Men så er ikke keg noe glad i vin generelt.

Er jeg på fest og har gått tomt for drikke og kvelden er enda ung å det står en flaske risling eller vin på bordet som ingen rører så går den ned.

Heldigvis går jeg sjelden tom for drikkevarer. Jeg er nok heller den som tar med for mye og verten pleier dermed å gå i pluss etter mitt besøk. :lol:

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 19 Feb 2024 21:33
by ojda
Ny øl i dag med 😋 Denne fra det Norske Vinmonopol
'Bajuvator Doppelbock Dunkel' fra Tyske Tucher bryggeri.
7.5 %.
Solid, rund og fyldig moden frukt i bakgrunnen.
Jo denne falt absolutt i smak, men ganske anneledes enn det jeg vanligvis drikker.


20240219_210019.jpg

20240219_205935.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 21 Feb 2024 20:10
by Spiritofwinter
Når jeg først er i Kinn (Florø) på jobb, så prøve jeg å få det til på dager da Vesle Kinn har åpent. Med litt begrensede åpningstider er det ikke alltid det treffer, men i dag traff det :)

Når man først er på Kinn sin egen pub så må man selvfølgelig drikke det som blir brygget der. I dag ble det en Fennoskandia Baltic Porter på 7%. Muligens litt kald når den kom fra tappetårn og litt mye karbonering, dette påvirker nok litt. Smak av mørk malt og kaffe, ikke veldig søt, litt bitterhet i ettersmaken, så der er noe humle, men er nesten halveis ned i glasset før den faktisk blir mer markert, kan være relatert til temperatur og karbonering. En god sjangs for at de beste smakene kommer frem mot slutten av glasset når temperaturen er mer riktig.
Snapchat-284698088.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 25 Feb 2024 00:34
by ojda
Giljagaur Barley Wine nr.14
Fyldig, fruktig og kremet med litt sødme, preg av gyllent malt, humle, litt sitrus, rosin og urter.
10% alc
Koser meg greit med denne 😊
Norsk polvare.

20240224_231456.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 25 Feb 2024 07:37
by kvase

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 08 Mar 2024 20:50
by ojda
Dævven det var lengesiden man har drukket en
Guinness draught \:D/
Smaker fortsatt fortreffelig, og det med en alc-styrke på 4,2% 🤘



20240308_204456.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 17 Mar 2024 21:42
by Spiritofwinter
St Patrick's day i dag, da måtte det bli noe fra Irland :D
Sullivan's Black Marble Stout. Kjøpt på Vinmonopolet, men bare 5,1% som er lite på en Stout. Når denne i tillegg er som en Kilkenny (brygget i samme by), bare mørkere, så er den mer skum enn smak. Det lille som er av smak er mørk malt, men litt skuffende og samtidig forventer med så lav prosent.
20240317_212911.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 22 Mar 2024 09:52
by intruder
Bjerknez wrote: 16 Feb 2024 23:23 Mener å huske at risling smakte nesten som rusbrus? Modern pleier å ta seg et glass med det, så jeg fikk smake for en stund siden. Ikke helt my cup of tea vertfall. Men så er ikke keg noe glad i vin generelt.

Er jeg på fest og har gått tomt for drikke og kvelden er enda ung å det står en flaske risling eller vin på bordet som ingen rører så går den ned.

Heldigvis går jeg sjelden tom for drikkevarer. Jeg er nok heller den som tar med for mye og verten pleier dermed å gå i pluss etter mitt besøk. :lol:
Drikker du av " en flaske risling eller vin " på bordet som ingen rører ved...
Husker en kar her som var berømt for å drikke av andres ølflaske eller glass.En gang vi sto utenfor en pub så vi ham nedi gata , en av kara skyndte seg rundt hjørnet , tømte flaska , pisset i den og satte den på trappa....
gubben kom og hilste , grep flaska og tok en real slurk...
:smt030 :smt030 Fy faan...reine miget dætta jo :---)

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 23 Mar 2024 16:43
by ojda
I dag starter 'kvelden' med en øl så nysmuglet at jeg fortsatt titter meg litt engstelig over skulderen efter tollere 🫣

Først i koppen helles en: Belhaven 90 Wee Heavy.
En Skotsk Rich Ale på 7,4%.
Knallgod sak 😊
Søt, fruktig og litt bitter. En super kombinasjon 😘


Screenshot_20240323_163301_Samsung Internet.jpg



20240323_162306.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 24 Mar 2024 10:51
by intruder
Spiritofwinter wrote: 21 Feb 2024 20:10 Når jeg først er i Kinn (Florø) på jobb, så prøve jeg å få det til på dager da Vesle Kinn har åpent. Med litt begrensede åpningstider er det ikke alltid det treffer, men i dag traff det :)

Når man først er på Kinn sin egen pub så må man selvfølgelig drikke det som blir brygget der. I dag ble det en Fennoskandia Baltic Porter på 7%. Muligens litt kald når den kom fra tappetårn og litt mye karbonering, dette påvirker nok litt. Smak av mørk malt og kaffe, ikke veldig søt, litt bitterhet i ettersmaken, så der er noe humle, men er nesten halveis ned i glasset før den faktisk blir mer markert, kan være relatert til temperatur og karbonering. En god sjangs for at de beste smakene kommer frem mot slutten av glasset når temperaturen er mer riktig.

Snapchat-284698088.jpg
Smaken ( og mersmaken ) kom alltid best fram nederst i glasset da jeg rådrakk tidlig på 70-tallet også Spirit...som regel gjentok denne følelsen seg helt til stengetid !
God påske til familien ! :thumleft

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 28 Mar 2024 23:49
by ojda
En riktig goding i dag også 😊
Midnight harvest fra Laugar bryggeri.
10% med balanserte kaffe-vanilje-karamelltoner.
Rettogslett dritgo 🥰
Denne også fra Systembolaget.


20240328_234338.jpg

Re: Øl- mer enn bare pils

Posted: 01 Apr 2024 21:40
by ojda
Idag en Schwarzbier fra Neuzeller Kloster, 4.9%.
Veeldig lett, (Tuborg med kondittorfarge) 🤫😂
Visste det nesten på forhånd, så her ble det kun handlet 1 flaske 😇



20240401_213230.jpg


20240401_213510.jpg