Langtur Sentral-Europa

Diskutèr kjøreruter og veivalg i norge og utlandet.
Post Reply
Ragnhild
Posts: 5368
Joined: 01 May 2005 18:01
MC: BMW R1200GS Adventure
Location: Ikke kjør fortere enn skytsengelen din flyr

Langtur Sentral-Europa

Post by Ragnhild »

Har begynt å planlegge sommerens langtur.
Ned den svenske østersjøkysten til Nynäshamn, ferje til Gdansk. Sørover til Krakow, over til Praha. Videre til Wien, gjennom Alpene/Tyrol til Sveits. Over til Freiburg i Sør-tyskland. Derfra til Danmark og opp Jylland til Hirtshals og ferge tilbake til gamlelandet.
Regner med minst to uker.
Noen som har peiling på overnatting ned gjennom Polen, Tsjekkia, Østerrike, Sveits?
Tenker på å leie rom langs veien, campinghytte, vertshus. Tar vel med telt og soveposer, men ser ikke på det som noen førsteprioritet. Er vel lite med betalingsautomater nedover, så det blir å gå i Euro. Fikk en overraskelse i Danmark sist sommer. De bruker ikke betalingsautomater, iallefall ikke så mye som vi. Tilogmed bensinstasjonene baserte seg på kontanter. Måtte nesten lete etter stasjoner med kortløsning :cry:
Artig med sånne ruteplanleggere på nettet. Spesielt når de beskriver i detalj hvordan du kommer ut av Trondheim. Tror http://www.Falk.de brukte 20 punkt på å forklare veien ut av Midtbyen og fram til E6. Så ikke så veldig nøye på den, men det forekom meg at det ble en liten omvei bortom gamleveien på Chalottenlund før de kom seg ut på E6 nordover. Med såpass detaljert kjørebeskrivelse blir det snart noen ark papir å ta med. GPS begynner å se ut som et alternativ, ja. Noen som har erfaring med GPS på langtur med MC? Hvor nøyaktige er kartene? Med MC kommer man jo fram overalt, men har jo vært borti de som har kjørt på GPS'n og havna midt ut i svarte skauen, fordi GPS'n ikke så forskjell på bilvei og krøttersti.
Men man kommer jo langt med sunt folkevett òg :wink:
Var en som reklamerte for en MC-tilpasset sak her på forumet i fjor, noen som har prøvd? http://www.mc-forumet.no/viewtopic.php?t=273
Image
Ørkendyret kjørte i 2007: 19.820 km, 2008: 22.000 km, 2009: 18.300 km
Er vanligvis å treffe på MCsidens forum
Gixxerman

Post by Gixxerman »

Vil bare be deg passe på deg selv i land som Polen f.eks. Var på skoletur der for 7 år siden, og vi fant plutselig ut at vi befant oss i en mafia kontrollert by. Vi holdt oss inne hele kvelden, og dro kjapt videre neste dag. Nå er vel slike "banditter" ute etter high rollers, de med pæææng, men man skal vel uansett holde seg ved sine fulle fem til enhver tid. Vi var jo rundt 150 elever fra et velferdsland så det er jo ikke rart at vi bragte litt mer oppmerksomhet enn én person da :roll: MEN, sykkelen din er jo ekslusiv for DEG så kanskje... :shock:
Pollti

Post by Pollti »

Jeg ferdes rimelig mye i Polen. Men en Mafia kontrollert by :shock: :shock: Det må jo toppen ha vært en liten landsby ?
Aldri parker motorsykkelen din på gata Ragnhild. Bevoktet parkering er det eneste som duger. Husk å gi gubben i bua PZL 20 i handa når du forlater doningen-da holder han øye med den.
Polakkene kjører som de har stjålet bil og bensin så vær forsiktig.
Hotell langs veien er rimelige og vanligvis rene og pene. En vanlig pris er PZL 80 pr natt for et rom med bra standard og frokost inkludert. PZL 80 er ca USD 27. Du finner billigere rom også men da synker standarden fort.

For mere utfyllende hjelp og info så kan du sende en mail til Sebastian. Sebi er en av Polens unge fremadstormende nyrike unge menn som kjører en Fireblade. Hyggelig er han og absolutt til å stole på. Hils ham fra Thor,da svarer han deg.

sebastian.marek@rentrans.com.pl
Ragnhild
Posts: 5368
Joined: 01 May 2005 18:01
MC: BMW R1200GS Adventure
Location: Ikke kjør fortere enn skytsengelen din flyr

Post by Ragnhild »

Fint det Pollti :) :smt061
Image
Ørkendyret kjørte i 2007: 19.820 km, 2008: 22.000 km, 2009: 18.300 km
Er vanligvis å treffe på MCsidens forum
User avatar
Dominator
Posts: 1057
Joined: 26 Apr 2005 22:46
MC: -93 Kawasaki ZZR1100 D1
Location: Bærum

Post by Dominator »

Det er riktig det du skriver om bensinstasjoner, Ragnhild. På kontinentet er det vel bare langs motorveiene de har døgnåpne bensinstasjoner.

For et par år siden holdt vi på drite oss ut i Sør-Frankrike da bensinen begynte å ta slutt og vi kjørte forbi den ene mørklagte stasjonen etter den andre. Og dette var ikke senere på kvelden enn seks-sjutida. Til slutt kom vi til en stasjon der de hadde kortautomat, men den nektet å godta norsk VISA-kort til tross for at pumpa vitterlig hadde VISA-merke på seg. Løsningen ble å fylle på kortet til en snill franskmann og betale ham i cash.
Pollti

Post by Pollti »

Rettelse. Korrekt mailadresse er : sebi@rentrans.com.pl
User avatar
gunder
Posts: 45
Joined: 13 Jul 2005 10:42
Location: ØRNES

Post by gunder »

Jeg har vært sjåføt i europa i 6 år. fafiaer å slikt skal du glemme. kjør ut på motorveien når du skal ta kveld der er en mengder av døgnåpne veikroer med overnatting og de tar kort.
Men jeg vet ikke om du skal kjøre alene eller flere sykler.flere vil jo si større trygghet og økt trivsel. :x
SAG
jmose
Posts: 1
Joined: 19 Mar 2006 11:36
Location: Lyngdal

Langtur Sentral-Europa

Post by jmose »

Glem telt og soveposer.Der er massevis av Zimmer frei og billige Gasthaus/billige hotell langs veiene iallefall i Tjekkia, Østerrike, Sveits og Italia. Stopper du litt tidlig på dagen(Før 6-7 tida) er der mye å velge mellom for en billig penge. Jeg og madammen reiser 2-3 uker i Alpene hver sommer på hver vår sykkel og det viser seg at dersom du ikke skal midt i sentrum av de kjente byene overnatter vi for 10-50 euro m/ frokost for to. Prisene er jevnt over lavere i Tjekkia, Slovenia. Dyrest er Sveits. Det er sikkert ok å lage en reiseplan men det har vi nesten sluttet med.Vi vet at vi vil til Alpene og bruker værmeldingen til å bestemme retningen for dagens kjøring.Funker bra for oss. Har kun hatt tre regnværsdager på de siste tre årene. Litt fanteliv men det er ok når vi sitter på sykkelen. Ellers så har turene fått et nytt perspektiv etter at En Garmin Quest GPS ble tatt i bruk Gøy og nyttig.

Jmose
R1
Firealive
Posts: 2
Joined: 14 May 2008 01:22
MC: 1999 yamaha xvs dragstar 1100 custom

Re: Langtur Sentral-Europa

Post by Firealive »

Hade vert morro om du kunne skrive litt om korleis turen blei, sjølv om det er 2 år siden.
Vi er 3-4 styker som lurer på å kjøre nedover der i sommer.
Gjerne om ka en eventuelt ville ha forandret.
Ragnhild
Posts: 5368
Joined: 01 May 2005 18:01
MC: BMW R1200GS Adventure
Location: Ikke kjør fortere enn skytsengelen din flyr

Re: Langtur Sentral-Europa

Post by Ragnhild »

Det ble ikke tur den sommeren. Panther'n viste seg å være lite driftssikker, og det å bli stående med en gammel sykkel langt nedi der ville jeg ikke. Og så dukka det opp et jobbtilbud som tok mesteparten av sommeren.
Det meste av Panthern's viderverdigheter finner du i Rollatorbloggen og her http://www.net-blast.com/Webdesk/netbla ... ?id=399335
Image
Ørkendyret kjørte i 2007: 19.820 km, 2008: 22.000 km, 2009: 18.300 km
Er vanligvis å treffe på MCsidens forum
Post Reply