MC-forumet.no

Norges hyggeligste MC-forum
Det er nå 18 nov 2017 16:45

Alle klokkeslett er UTC+01:00




Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 52 innlegg ]  Gå til side Forrige 1 2 3 4 Neste
Forfatter Melding
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 13:13 
Offline

Registrert: 30 mai 2016 21:39
Innlegg: 104
MC: [N]BMW R1200GS 2017
[S]KTM Adventure 1190S 2014
[S]Yamaha FZ8 2013
[S]Honda CB600 (hornet)
knutk skrev:

Men dersom innloggingen støtter seg på en cookie, hvordan kan man da bli innlogget når webleser er blokkert fra å opprette en cookie? Det forstår jeg ikke.

Nytt innlegg blir tildelt et "timestamp" (dvs klokkeslett og dato) i det man trykker sendknappen, ikke når man åpner for å skrive innlegget.
Om jeg begynner et langt innlegg og benytter en time på det, og noen annen publiserer et svar tyve minutt etter jeg har begynt å skrive, vil ikke mitt svar komme foran. Tvert imot, der kommer opp en merknad som påpeker at der er sendt flere svar etter jeg har begynt å skrive, så jeg må trykke send-knappen enda en gang. Men innlegget mitt kommer fortsatt sist.
Timeren som starter når man åpner for skriving av et innlegg er ikke en dedikert timer, det er kun en oppdatering av siste aktivitet i aktiv session. Av samme grunn vil det hjelpe å trykke på forhåndsvis knappen underveis om man benytter lang tid på å skrive innlegget. En hver henvendelse til webserver restarter tiden for utlogging (som tydligvis er satt til 60 min i flg. admin)

@inuf, man må skille mellom å ha en webside åpen og være innlogget. Når du er innlogget vises der en blå stripe i høyre hjørne på et hvert innlegg du har skrive. Sjekk selv for moro skyld, så vil du se at den blå stripen stort sett er fraværende, i.e du er ikke innlogget.

Denne funksjonen som markerer at noen er innlogget indikerer at innloggingen må være administrert på server side, ellers ville ikke webserver kunne markere hvem som er innlogget til enhver tid.


Tipper du har en aktive cookies, chrome / firefox bruker ? (men blokkere cookies som tracker)
Trykk f12 for dev mode -> Application -> cookie (chrome)

Her ser dere også de 3 forskjellige verdiene som timer dere ut om de ikke fornyes.

Men for admins, har det vært vurdert å modernisere platformen. Enten i en mer moderne forum platform eller i det minste et mer moderne tema ?


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 14:00 
Offline

Registrert: 15 jul 2009 07:56
Innlegg: 820
MC: BMW R1200GSA, F800GS, R90S
jeey skrev:

Tipper du har en aktive cookies, chrome / firefox bruker ? (men blokkere cookies som tracker)
Trykk f12 for dev mode -> Application -> cookie (chrome)


Bruker MS Edge, og innlogging funker fint uavhengig av innstillingen for cookies. Derimot blir husking av logginn-data påvirket om jeg deaktiverer cookies, så passord må fylles inn for hver innlogging.


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 14:23 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 24 mar 2006 19:33
Innlegg: 4373
MC: Ymse
Sted: Kristiansund
Skriver dette kl. 11.03 og venter

til klokken 14.22 med å fortsette.

Edit: Det gikk da fint?


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 14:54 
Offline

Registrert: 15 jul 2009 07:56
Innlegg: 820
MC: BMW R1200GSA, F800GS, R90S
inunf skrev:
Skriver dette kl. 11.03 og venter

til klokken 14.22 med å fortsette.

Edit: Det gikk da fint?


Nå ble jeg litt nyskjerrig.
Har du webleser med automatisk refresh aktivert?

Det blå bandet i høyre hjørne har vært fraværende i dine innlegg, men er til stede nå når jeg skriver dette. Merkelig at systemet oppfører seg så ulikt fra bruker til bruker.


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 15:02 
Offline
Geocache General
Brukeravatar

Registrert: 08 okt 2015 09:28
Innlegg: 1755
MC: '11 Yamaha FJR 1300A
Sted: Babīte
knutk skrev:
Det blå bandet i høyre hjørne har vært fraværende i dine innlegg, men er til stede nå når jeg skriver dette. Merkelig at systemet oppfører seg så ulikt fra bruker til bruker.

Nå er jo jeg nysgjerrig..
Har aldri sett noe blått bånd til høyre. Derimot har jeg en grønn stripe til venstre på postene til de jeg antar er innlogget.

F.eks nå, i denne tråden, så er du, Inunf og Palma med grønn stripe, mens Supermons og tshansen ikke har denne stripen på siden av postene sine.

Jeg bruker "blått" tema og ikke den standard som er før innlogging.

_________________
--
Bikeridr


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 15:13 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 24 mar 2006 19:33
Innlegg: 4373
MC: Ymse
Sted: Kristiansund
Windows 10, Opera 48.0.2685.52. Prøvde å sjekke innstillingene, men fant ikke noe om automatisk refresh der.

Har ikke sett hverken blå eller grønn stripe på noen. Bruker ikke standard tema.


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 15:15 
Offline

Registrert: 15 jul 2009 07:56
Innlegg: 820
MC: BMW R1200GSA, F800GS, R90S
Bikeridr skrev:
knutk skrev:
Det blå bandet i høyre hjørne har vært fraværende i dine innlegg, men er til stede nå når jeg skriver dette. Merkelig at systemet oppfører seg så ulikt fra bruker til bruker.

Nå er jo jeg nysgjerrig..
Har aldri sett noe blått bånd til høyre. Derimot har jeg en grønn stripe til venstre på postene til de jeg antar er innlogget.

F.eks nå, i denne tråden, så er du, Inunf og Palma med grønn stripe, mens Supermons og tshansen ikke har denne stripen på siden av postene sine.

Jeg bruker "blått" tema og ikke den standard som er før innlogging.


På min maskin er den blå og befinner seg som sagt i høyre øvre hjørne. Men tror du er inne på det vesentlige når det nevnes tema. Uansett, webleser viser om et medlem er innlogget eller ikke på en eller annen måte.

Det merkelige er at om man ser på listen over hvem som er logget inn (underst på siden) stemmer ikke denne lista med hvem som er markert i de ulike innleggene som er markert som innlogget. Men hva det nå enn er, poenget mitt ved å nevne det er at det indikerer at webserver administrer hvem som er innlogget fra server-siden. Om webserver så finner på å legge igjen spor på klient-maskin i form av cookies kan jeg ikke svare på det. Jeg bare konstaterer at fullstendig blokkering av cookies ikke påvirker hvordan webserver oppfører seg overfor min pc med hensyn til innlogging.


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 15:16 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 24 mar 2006 19:33
Innlegg: 4373
MC: Ymse
Sted: Kristiansund
Sjekket tema, jeg bruker subsilver 2, og da står det enten "online" eller "offline" under brukernavnet i hver post.


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 15:34 
Offline

Registrert: 15 jul 2009 07:56
Innlegg: 820
MC: BMW R1200GSA, F800GS, R90S
inunf skrev:
Sjekket tema, jeg bruker subsilver 2, og da står det enten "online" eller "offline" under brukernavnet i hver post.


Sjekka for moro skyld hvilket tema jeg hadde selv, og så da at der faktisk er en mulighet for å kunne velge å skjule innloggingstatus også, for det det måtte være verdt.


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 16:13 
Online
Moderator
Brukeravatar

Registrert: 31 mai 2010 01:03
Innlegg: 2056
MC: KTM 1290 Super Adventure, 2015.
Skriver dette kl. 14:55 på Macbook Pro i Google Chrome nettleser. Har huket av for husk meg ved innlogging.

Nettleseren oppdaterer ikke automatisk. Må trykke på refresh for å oppdatere siden.

No er kl. 16:13, og jeg fortsetter på innlegget.

Fikk beskjed om at det var kommet flere innlegg. Jeg bruker temaet Subsilver 2.

_________________
http://www.snikkeren-mc.no
https://www.facebook.com/SnikkerenMC
https://www.youtube.com/c/SnikkerenK


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 19:42 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 11 okt 2015 20:11
Innlegg: 537
MC: BMW S1000XR - 2016mod
Sted: Halden
På maskinene hjemme har jeg aldri hatt problemer med å bli ut logget av forumet. Bruker Windows 7 Ultimate og Windows 10 Home samt Google Chrome eller Firefox. Mobilen og Chrome har jeg heller ingen problemer med

Logger jeg meg på med en av pc´ene på jobben og Chrome er jeg inn logget i noen sek før jeg blir "kastet ut". Logger meg inn og klikker på ett emne på forsiden av forumet, får jeg det opp. Men er ut logget, når jeg ser øverst i venstre hjørnet. Logger jeg meg inn med Internet Explorer 11, på samme maskinen. Da fungerer det helt "normalt"??
Noe sier meg det må ha noe med oppsettet av Chrome, når to nettlesere oppfører seg helt forskjellig på samme maskinen?


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 20:04 
Online
Moderator
Brukeravatar

Registrert: 31 mai 2010 01:03
Innlegg: 2056
MC: KTM 1290 Super Adventure, 2015.
ashland skrev:
På maskinene hjemme har jeg aldri hatt problemer med å bli ut logget av forumet. Bruker Windows 7 Ultimate og Windows 10 Home samt Google Chrome eller Firefox. Mobilen og Chrome har jeg heller ingen problemer med

Logger jeg meg på med en av pc´ene på jobben og Chrome er jeg inn logget i noen sek før jeg blir "kastet ut". Logger meg inn og klikker på ett emne på forsiden av forumet, får jeg det opp. Men er ut logget, når jeg ser øverst i venstre hjørnet. Logger jeg meg inn med Internet Explorer 11, på samme maskinen. Da fungerer det helt "normalt"??
Noe sier meg det må ha noe med oppsettet av Chrome, når to nettlesere oppfører seg helt forskjellig på samme maskinen?


Du sitter ikke bak en brannmur på jobben da? Som kanskje kan hindre deg i å være innlogget?

_________________
http://www.snikkeren-mc.no
https://www.facebook.com/SnikkerenMC
https://www.youtube.com/c/SnikkerenK


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 20:19 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 11 okt 2015 20:11
Innlegg: 537
MC: BMW S1000XR - 2016mod
Sted: Halden
Snikkeren skrev:
ashland skrev:
På maskinene hjemme har jeg aldri hatt problemer med å bli ut logget av forumet. Bruker Windows 7 Ultimate og Windows 10 Home samt Google Chrome eller Firefox. Mobilen og Chrome har jeg heller ingen problemer med

Logger jeg meg på med en av pc´ene på jobben og Chrome er jeg inn logget i noen sek før jeg blir "kastet ut". Logger meg inn og klikker på ett emne på forsiden av forumet, får jeg det opp. Men er ut logget, når jeg ser øverst i venstre hjørnet. Logger jeg meg inn med Internet Explorer 11, på samme maskinen. Da fungerer det helt "normalt"??
Noe sier meg det må ha noe med oppsettet av Chrome, når to nettlesere oppfører seg helt forskjellig på samme maskinen?


Du sitter ikke bak en brannmur på jobben da? Som kanskje kan hindre deg i å være innlogget?

Ikke helt umulig, brannmur har vi garantert. Men da burde ikke Internet Explorer fungert heller?
Vet jeg har sett ett par maskiner med Firefox på jobben også, skal se hvordan den oppfører seg

Server parken lurer jeg på om ikke står i Holland, kan det ha noe å si?


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 20:48 
Online
Moderator
Brukeravatar

Registrert: 31 mai 2010 01:03
Innlegg: 2056
MC: KTM 1290 Super Adventure, 2015.
Jeg vet ikke om brannmuren har noe å si, men jeg opplever det samme på jobben min. Men kun når jeg glemmer å klikke på "husk meg" når jeg logger inn. Hvis jeg har klikket på "husk meg" er jeg logget inn helt til jeg klikker på logg ut. Til og med etter komplett restart av PC’en. Jeg kan slå av PC’en på fredagen, og når jeg har startet den opp igjen på mandagen, er jeg fremdeles logget inn.

_________________
http://www.snikkeren-mc.no
https://www.facebook.com/SnikkerenMC
https://www.youtube.com/c/SnikkerenK


Toppen
   
Legg innLagt inn: 14 nov 2017 21:38 
Offline

Registrert: 30 mai 2016 21:39
Innlegg: 104
MC: [N]BMW R1200GS 2017
[S]KTM Adventure 1190S 2014
[S]Yamaha FZ8 2013
[S]Honda CB600 (hornet)
knutk skrev:
jeey skrev:

Tipper du har en aktive cookies, chrome / firefox bruker ? (men blokkere cookies som tracker)
Trykk f12 for dev mode -> Application -> cookie (chrome)


Bruker MS Edge, og innlogging funker fint uavhengig av innstillingen for cookies. Derimot blir husking av logginn-data påvirket om jeg deaktiverer cookies, så passord må fylles inn for hver innlogging.


phpbb støtter å bruke SID i urler, så om du har en SID= når du leser på forumet er det fin indikator på at du ikke bruker cookies.
Ellers ikke stol for mye edge sin block cookie, ser ut som den har en del unntak.


Toppen
   
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 52 innlegg ]  Gå til side Forrige 1 2 3 4 Neste

Alle klokkeslett er UTC+01:00


Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke redigere egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette egne innlegg i dette forumet

Søk etter:
Gå til:  
cron
Kjører på phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Norwegian (bokmål) Language Pack © Lars Christian Schreiner