MC-forumet.no

Norges hyggeligste MC-forum
Det er nå 24 mar 2019 19:40

Alle klokkeslett er UTC+01:00
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 2 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggsemne: Natt-turer
Legg innLagt inn: 19 aug 2007 20:45 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 02 jul 2006 21:50
Innlegg: 331
Sted: Rett bak deg
Jeg elsker natt-turer. Om jeg ikke har noen planer en kveld, spesielt i helgene, kanskje tom. når jeg kommer hjem fra fest/kino/whatever og ikke har drukket, elsker jeg å bruke ekstra god tid på å ta på meg utstyret ordentlig, med varme klær, og dra på en moderat lang tur og håpe at jeg unngår elg.

Ruta jeg tok inatt må nesten være perfekt; den har lange strekker uten veilys, mye av den går langs innsjøer med redusert risiko for elg, og selvfølgelig mil på mil med tette svinger og fin asfalt.

Fra Carl Berner er det oppvarming og transportetappe over Ryen og ut mot Mortensrud, hvor jeg tar av ved Grønmo på RV155. Her er de første 50-sonene litt frustrerende, men etter en kilometer eller to er det bare å smekke på fjernlyset og slippe seg løs. Er som alltid en fordel å kjenne veien, så slipper man keitete svinger som blir desto mer blinde i mørket.
Denne følger man helt til Ytre Enebakk, og så etter skiltene mot Ski. Veien blir litt mer primitiv, men du verden hvor morsom den er.

Cruiser gjennom Ski sentrum og fortsetter mot E18 på RV152 hvor jeg kjører forbi noen rånere, tar til venstre mot Sverige og så er det en halvtimes tid i litt trafikk før man i Askim kan følge skiltene til RV115 mot Trøgstad. Her er det mye kupert terreng og hårnåler, og før du vet ordet av det er du på Skjønhaug.
Her går det an å kjøre "på yttern" via Hemnes og Bjørkelangen til Fetsund, men siden jeg begynner å bli kald, det er rett før tanken er tom og Shell har stengt med ødelagt kortpumpe, velger jeg RV22 langs Øyeren opp mot Gan og Fetsund, for i den retningen er det bare et par mil til Båstad og neste bensinstasjon.

Svingene opp mot Gansdalen her er noen av de kuleste i hele østlandsområdet, og på slettene skimter man en himmel med langt flere stjerner enn man skulle tro eksisterte hvis man ser den fra Oslo. Får ørlite grann slipp med bakhjulet i en sving, sikkert en dau skrott som ikke har blitt skylt vekk av regnet enda.

I Fetsund er det igjen lys langs veien og man cruiser ned mot Lillestrøm, hvor det er mat og kaffe å få slik at man ikke fryser på motorveien ned mot sentrum igjen.


Kan da umulig være bare meg som liker å ikke sove bort sommernettene her? :)

_________________
v Yamaha MT09 Sport Tracker -16
x Kawasaki Z750 -04
x Suzuki Bandit 600 -96
x Yamaha XT600E -00


Toppen
   
 Innleggsemne: Re: Natt-turer
Legg innLagt inn: 19 aug 2007 21:34 
Offline

Registrert: 31 okt 2006 21:55
Innlegg: 626
Høres deilig ut :D Jeg kjører ikke så mye på natten, men gud så deilig det er å slippe alle bilene. Masse deilig kald luft får man også. Det som er viktig er å ikke bli kald, og ikke ta helt av med sykkelen. Noe som jeg har en liten tedens til når det ikke er en bil foran meg [-X ...

_________________
GSR 2006 :D

rs 125 2007 <3 Se Blogg viewtopic.php?f=23&t=6012&hilit=


Toppen
   
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 2 innlegg ] 

Alle klokkeslett er UTC+01:00


Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 8 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke redigere egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette egne innlegg i dette forumet

Søk etter:
Gå til:  
cron
Kjører på phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Norwegian (bokmål) Language Pack © Lars Christian Schreiner