MC-forumet.no

Norges hyggeligste MC-forum
Det er nå 19 sep 2018 19:34

Alle klokkeslett er UTC+02:00
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 27 innlegg ]  Gå til side Forrige 1 2
Forfatter Melding
Legg innLagt inn: 05 apr 2017 18:38 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 15 okt 2015 09:32
Innlegg: 872
MC: BMW R1200GSA
Sted: Sandefjord
RogaR skrev:
[snip]

Første mål for turen er byen Malang. For ca ett år siden startet en gruppe studenter fra et lokalt universitet et utviklingsprosjekt i et av byens slumstrøk. De allierte seg med en malingfabrikk og satte i gang med å male....

Bilde


Varmer mitt 'Jotunske' hjerte å se slik fargebruk. :smt053
Fin reiseskildring - sjelden kost her på berget. :thumleft

_________________
Gielas


Toppen
   
Legg innLagt inn: 05 apr 2017 18:49 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 20 aug 2008 17:50
Innlegg: 2557
MC: Suzuki SV650 K3
Sted: Stathelle
Wow, for noen opplevelser! Takk for at du deler :)

Tøff den Honda'n og :D


Toppen
   
Legg innLagt inn: 05 apr 2017 19:39 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 07 okt 2015 18:04
Innlegg: 36
MC: Suzuki SV1000S
Sted: Stavanger
Toven skrev:
Wow, for noen opplevelser! Takk for at du deler :)

Tøff den Honda'n og :D


Honda'en er grei den, men savner jo motoren og dreiemomentet i SV'en hjemme i Norge i de bratteste stigningene :D


Toppen
   
Legg innLagt inn: 05 apr 2017 19:49 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 05 okt 2015 13:39
Innlegg: 5053
MC: Nada...
Flott tur, flotte bilder igjen :thumleft


Toppen
   
Legg innLagt inn: 05 apr 2017 20:02 
Offline
Administrator
Brukeravatar

Registrert: 07 mar 2006 02:07
Innlegg: 17170
MC: BMW R1200GS Adventure 2016
Sted: Bergen
Dette er så snop =D> =D> Det er så utrolig kjekt å lese tur referat, å det er ekstra spesielt når det er på disse kanter av verden. Virkelig inspirerende og får meg til å lengte vekk til nye eventyr :thumleft

Flott referat og veldig gode bilder :D :D

_________________
I would like to apologize to anyone I have not yet offended.
Please be patient, I will get to you shortly
------------------------------------------------------------
2017: Nye dekk på 24755 km - Avon Trailriders = 6649
2018: Nye dekk på 31404 km - Metzeler Karoo Street
------------------------------------------------------------
Flickr
MyRouteApp


Toppen
   
Legg innLagt inn: 16 mai 2017 13:37 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 07 okt 2015 18:04
Innlegg: 36
MC: Suzuki SV1000S
Sted: Stavanger
På MC tur til Bali

Etter 3 måneder i Indonesia har jeg kommet hjem til Norge en liten tur for å ordne litt praktiske ting (+ og selvfølgelig MC kjøring), før jeg vender tilbake til Indonesia igjen om noen måneder. Det frister lite med tur i regnet i dag, så jeg får heller slå i hjel litt tid med å skrive en kort oppsummering fra siste tur med tohjulingen i Indonesia. Da jeg har kjørt mye dagsturer i nærområdet på Øst-Java allerede, ble målet for turen naboøya Bali (https://locatoweb.com/en/map/single/234299920).

Fra mitt bosted i Surabaya til fergeleiet til Bali er det ca 30 mil. Da jeg bare hadde 3 dager til rådighet til denne turen, bestemte jeg meg for å ta hovedveien for å komme meg raskest mulig til Bali. Dette er en heller kjedelig transportetappe, og dessverre svært trafikkert, så konsentrasjonen må være på topp hvert sekund. Time etter time med ”slalomkjøring” for å komme seg forbi saktegående trafikk og trafikkorker, samt å prøve å unngå utallige hull i veibanen og kamikaze ekspressbussjøfører. Sistnevnte kjører stort sett i motgående kjørefelt med blinkende lys og tutende horn; da har man ikke så mye valg enn å skygge unna og styre mot grøftekanten.... og sende avgårde standardfrasen med stygge ord.

Bilde

Etter 7-8 timers kjøring nådde jeg omsider fergeleiet og var klar til ombordstigning. Havna er full av små ferger som seiler kontinuerlig over til Bali. Overfarten tar sikkert ikke mer enn 20 minutter, men pga. alle fergene er det kø utenfor fergeterminalen på den andre siden av sundet, så vi må vente ca en ½ time før vi kan legge til kaien. Ikke den mest effektive løsningen jeg har sett.....men å ha tålmodighet er det bare å lære seg når man skal bo og reise rundt i Indonesia :D

Bilde

Jeg kommer meg omsider av fergen og setter kursen mot nordkysten av Bali. Nordkysten er ikke så befolket og trafikkert som områdene i sør hvor de fleste turistene holder til, så det var befriende å kjøre her i solnedgangen. Selv om det bare er et lite sund som skiller Java og Bali er det som å komme til en annen verden; både folk, språk og religion er forskjellig. Langs veiene på Java er det stort sett fullt av søppel og ganske ofte stram lukt fra både kloakk og eksos. På Bali er det heller rent og pent, og hver gang man kjører gjennom en landsby er det lukt av røkelse fra alle templene. Rett og slett en fantastisk følelse å kjøre her etter en lang og slitsom dag!

Bilde

Bilde

Bilde

Overnattet i et lite gjestehus i Lovina på nordkysten av Bali.

Bilde

En morgentur på stranda før frokost og avreise. Lovina er mest kjent for sine delfinsafarier, men det får jeg ta en annen gang...

Bilde

Fra Lovina kjørte jeg rett til fjells; veldig flott å kjøre om morgenen da luften er frisk og temperaturen er mer behagelig.

Bilde

Bilde

Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å reise til et område som er kjent for sine vakre rismarker. Det var dessverre en del turister her, men likevel vel verdt turen for landskapet er flott.

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Etter noen timer i riskmarkene i Jatiluwih, var det tid for å utforske nye området av Bali. Jeg fortsatte turen østover med retning Batur vulkanen.

Bilde

Batur vulkanen er svært hellig for balineserne. Det var en seremoni som ble avholdt ved vulkanen denne dagen, så overalt var det balinesere i tradisjonelle klær med offergaver til templene som omkranset vulkanen.

Bilde

Her hadde nok en Q-Park ansatt likt seg.... \:D/

Bilde

Bilde

Ikke det beste veidekket på vei ned til krateret... mye løs sand på asfalten og krappe svinger så det gikk ikke spesielt fort.

Bilde

Langs veien nede i det gamle krateret var det hauger av sand overalt og dusinvis med lastebiler. Ikke spesielt kjekt å ligge i støvskyen bak lastebilene på denne veien...tror luftfilteret på sykkelen har godt av en liten rens når jeg kommer hjem.

Jeg leste i ettertid at det er rene Klondyke stemning i dette området. Pga. byggeboom i turist områdene i sør trengs det store mengder sand. Anslagsvis 1500 lastebillass går hver dag fra krateret til byggeplasser i sør! Virksomheten er visstnok ulovlig, men ingen myndigheter bryr seg om å håndheve dette.....de får nok sin andel av den lukrative handelen gjennom små ”bidrag” fra sjåførene :D.

Bilde

Bilde

Fascinerende å kjøre mellom lavastrømmene fra forrige utbrudd, men svært skarpe steiner i veien så var ganske bekymret for punktering.

Bilde

Det begynte å bli sent på dagen, så det var på tide å komme seg ut til kysten igjen for å finne overnatting. Ifølge Google maps gikk det en vei over til nordkysten....standarden var imidlertid ikke av de beste; dette var definitivt ikke hovedveien ut fra området her.

Bilde

Bilde

Bilde

Ikke mange turister på ”sportsykkel” opp bakkene her; kan vel trygt si jeg fikk mye oppmerksomhet og rare blikk fra lokalbefolkningen :D .

Det ble sent på kveld før jeg kom meg tilbake til stedet jeg hadde planlagt overnatting. Jeg må innrømme at jeg ikke savnet hverken telt eller primus etter å ha funnet gjestehus for natten.... knappe 150 kr for en delig seng inkl. frokost var god valuta for pengene etter en lang dag med kjøring.

Bilde

Bilde

Jeg var svært sliten og hadde mest lyst til å hoppe rett i seng, men hørte høy musikk utenfor. Jeg tok derfor en liten tur ut i nabolaget, og fikk med meg en lokal balinesisk fest med musikk og dans \:D/ .

Bilde

Bilde

Tidlig opp til frokost før jeg satte kursen tilbake mot Java igjen.

Bilde

Bilde

Som vanlig ferger i kø for å legge til kai....ble nesten 1 time venting før det ble ledig :shock:

Det fristet lite å ta hovedveien tilbake til Surabaya, så jeg bestemte meg for å ta hjemturen via Ijen-Raung krateret (man er aldri langt fra en vulkan i Indonesia :D ). Jeg kjørte her med bil for nesten ti år siden og da var veien gjennom jungelen opp til platået i ganske dårlig forfatning. I dag derimot var det nylagt asfalt og nesten ingen trafikk; for første gang på to måneder var det mulig å ha noe som lignet på nedlegg i svingene her uten å risikere å havne i grillen på en lastebil!

Bilde

Ijen – Raung krateret er kjent for sine kaffeplantasjer grunnla[list=][/list]gt av nederlenderne under kolonitiden.

Bilde

Vakter og advarselskilt i området, så får plukke kaffebønner en annen gang...

I området her har man også Gunung Wurung; bedre kjent som ”Teletubbies fjellet”. Man må ta en avstikker fra hovedveien gjennom kaffeplantasjen på heller variabelt veidekke for å komme dit...ser for meg at det kan bli ganske gjørmete her dersom det begynner å regne.

Bilde

Bilde

Jeg kom meg omsider frem med CBR’en, men innser at det nok hadde vært utrolig mye bedre og morsommere å kjøre her med en skikkelig offroadsykkel.

Bilde

Bilde

Kawah Wurung – ”Teletubbies fjellene”.

Bilde

Bilde

Litt mat og drikke med førsteklasses utsikt før siste etappe hjem.

Dagen etter jeg kom hjem fra tur ble det et lite besøk hos Honda forhandler igjen. CBR’en er morsom å kjøre på dagsturer på asfalterte veier, men begynner å innse at Indonesia på motorsykkel kanskje kan nytes enda bedre med en mer egnet sykkel....Jeg har virkelig fått sansen for å kjøre utenfor allfarvei på grusveier de siste månedene, så en Honda CRF 250 Rally står svært høyt på ønskelisten min akkurat nå :roll:.


Sist redigert av RogaR den 11 jan 2018 14:22, redigert 2 ganger totalt.

Toppen
   
Legg innLagt inn: 16 mai 2017 13:44 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 05 okt 2015 13:39
Innlegg: 5053
MC: Nada...
Setter utrolig pris på at du deler med oss!

Spennende steder :thumleft


Toppen
   
Legg innLagt inn: 16 mai 2017 14:07 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 09 okt 2015 19:20
Innlegg: 2878
MC: BMW R1150GS 2000mod. "Betty"
BMW F650GS 2001 Mod. "Litjkar'n" solgt 2018
WOW, etter å lese slike skildringer og se bilder blir liksom Finnskogen litt tam :-k
Veldig artig å lese og se. Takker for titten :)

_________________
Blåggen min: https://palmastraktorblogglevenogspetakkel.wordpress.com/


Toppen
   
Legg innLagt inn: 16 mai 2017 20:25 
Offline
Administrator
Brukeravatar

Registrert: 07 mar 2006 02:07
Innlegg: 17170
MC: BMW R1200GS Adventure 2016
Sted: Bergen
Dette er altså så sjukt interresant å lese =D> =D> Det er så fjernt fra alt vi kjenner, og suget etter å komme seg nedover i fjerne østen blir ikke mindre av slike referat :thumleft
Har heldigvis fått oppleve Thailand, men skulle ønske jeg fikk mulighet til å oppleve så utrolig mye mer.

Tusen takk for at du deler, fantastisk flotte bilder. Det med den båten og solnedgangen var bare helt fantastisk =D> =D>

_________________
I would like to apologize to anyone I have not yet offended.
Please be patient, I will get to you shortly
------------------------------------------------------------
2017: Nye dekk på 24755 km - Avon Trailriders = 6649
2018: Nye dekk på 31404 km - Metzeler Karoo Street
------------------------------------------------------------
Flickr
MyRouteApp


Toppen
   
Legg innLagt inn: 16 mai 2017 20:35 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 22 jan 2016 15:03
Innlegg: 595
MC: BMW S1000XR - 2017
Sted: Rena
Nydelig lesning med flotte bilder... Det kan du :thumleft For en opplevelse det der må være. Minner for livet der :D

_________________
#IfYouDontRideYouDontKnow

Get your hands off my Jordans!

Mine Bilder
Instagram: Bullweiler28


Toppen
   
Legg innLagt inn: 16 mai 2017 21:17 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 07 okt 2015 18:04
Innlegg: 36
MC: Suzuki SV1000S
Sted: Stavanger
Palma skrev:
WOW, etter å lese slike skildringer og se bilder blir liksom Finnskogen litt tam :-k
Veldig artig å lese og se. Takker for titten :)


Takk, det er selvfølgelig spennende og ikke minst opplevelsesrikt å reise rundt om i Indonesia, men akkurat nå gleder jeg meg veldig til turer rundt om i Norge (om bare været blir litt bedre....) :D. Finnskogen har jeg aldri vært så det høres jo "eksotisk" ut for meg :lol:


Toppen
   
Legg innLagt inn: 16 mai 2017 21:47 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 09 okt 2015 19:20
Innlegg: 2878
MC: BMW R1150GS 2000mod. "Betty"
BMW F650GS 2001 Mod. "Litjkar'n" solgt 2018
RogaR skrev:
Palma skrev:
WOW, etter å lese slike skildringer og se bilder blir liksom Finnskogen litt tam :-k
Veldig artig å lese og se. Takker for titten :)


Takk, det er selvfølgelig spennende og ikke minst opplevelsesrikt å reise rundt om i Indonesia, men akkurat nå gleder jeg meg veldig til turer rundt om i Norge (om bare været blir litt bedre....) :D. Finnskogen har jeg aldri vært så det høres jo "eksotisk" ut for meg :lol:

Finnskogen ligger her den vettu, klar for å nytes :thumleft

_________________
Blåggen min: https://palmastraktorblogglevenogspetakkel.wordpress.com/


Toppen
   
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 27 innlegg ]  Gå til side Forrige 1 2

Alle klokkeslett er UTC+02:00


Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke redigere egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette egne innlegg i dette forumet

Søk etter:
Gå til:  
Kjører på phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Norwegian (bokmål) Language Pack © Lars Christian Schreiner