MC-forumet.no

Norges hyggeligste MC-forum
Det er nå 21 feb 2019 05:45

Alle klokkeslett er UTC+01:00
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 1 innlegg ] 
Forfatter Melding
Legg innLagt inn: 02 mai 2016 22:24 
Offline
Brukeravatar

Registrert: 01 feb 2016 13:21
Innlegg: 162
MC: Honda Transalp 650. 2002 mod
Jeg fikk førerkort klasse A den 12 september 2015, og kjøresuget er fortsatt stort selv om jeg har kjørt i hele vinter, samt hatt en tur til Spania i januar for litt enduro kjøring i fjellene der.
Med finværet her oppe i Nord, så måtte jeg bare komme igang med tur planleggingen. Første tur ble gjennomført med totalt 90 mil på fredag og lørdag fra Bodø og ned til starten av Villmarksveien, og opp langs kystriksveien til Bodø igjen.

Jeg startet fredag og hadde sterk motvind/sidevind og kastevind i 24 mil på E6 ned til Mo i Rana. Lite trivelig, og jeg brukte mye av kjørebanen i perioder for å holde meg på veien.
Bilde
Det var bart over Saltfjellet og heldigvis ikke et reinsdyr å se, men det ble en smule kjølig mellom snø fonnene. Vinteren holder ennå stand der oppe.
Planen var å tanke opp og møte DrGreve på en bensinstasjon inne i Mo, men jeg fikk trøbbel litt tidligere...... :redface
Motoren begynte å harke og hoste. Jeg tenkte nå #¤%&# og var i ferd med å gå tom for suppe ....og etter kun 24 mil :evil:. Jeg gynget, hoppet, og spratt på sykkelen for å riste på tanken, men kjære Blåmann døde kun 7-800m fra første og nærmeste bensinstasjon. Jeg så vel ut som en tulling der med sykkelen slik som jeg rista og hoppet for å få frem noen dråper bensin i svak motbakke. Fikk start igjen og harket meg frem og fylte opp igjen tanken. Hadde brukt 0,7 på mila i den jævla motvinden :evil: Jeg hadde vel tross alt hell i uhell og smilet var på plass igjen, når Blåmann putret fornøyd med full tank.
DrGreve traff jeg på neste bensinstasjon, blid og fornøyd med sneipen i munnvika. Vi hilste for første gang og så var det samkjøring mot syd over Korgenfjellet. Fin tur og et nytt hyggelig bekjentskap med en skikkelig Nordlending :D
Bilde
Min ferd forsatte etter Korgenfjellet mot Villmarksveien der jeg heldigvis tok en klok beslutning med ikke å dra opp på fjellet for å campe i telt. Jeg valgte å skjule meg for vinden nede i furuskogen der det også var bart og tørt. Fant en fin camp ved et vatten. og hadde en god natts søvn etter 40 mil på veien i sterk vind. Jeg kan vel nevne at jeg faktisk tenkte på LordShaft før jeg fikk lagt meg...grøss og gru :roll: saken er den at når jeg åpnet mitt oppblåsbare liggeunderlag så manglet det en vesentlig del som jeg hadde brukt på et annet underlag..ja dere har helt rett. Den jævla pumpa =D> Jeg måtte flire ganske godt, og tenkte på en som var i samme situasjon for kort tid siden he he. Men alt løser seg for en kar med lunger som en Hvalross :lol:
Bilde

Gledet meg til dag 2 som skulle bli noe annet enn en ren transport etappe. Her skulle det kjøres på Villmarksveien del 1 og 2, samt Kystriksveien opp til Bodø som jeg ikke har testet før.
Startet på Del 1 av Villmarksveien fra E6 til Rv73 nedenfor Hattfjelldal. Flott natur der Børgefjell ligger på Øst siden. Veien var ikke så utfordrerne annet enn masse telahiv og noe grus i veien.
Bilde
"Rosinen i pølsa" er Del 2 av Villmarksveien som starter rett før Hattfjelldal og over til Korgen. Her var smilet på hele veien. Storkoste meg på svingete vei i flott natur. Noe telahiv og grus var det jo selfølgelig så tidlig i sesongen men jeg storkoste meg. Anbefaler dere å ta denne turen fremfor å dure forbi på E6 :lol:

Traff på DrGreve igjen i Mo. Han var meget kjøresugen og skulle lede an på Kystriksveien opp til Kilboghavn, og første ferge. Turen var en ren nytelse i fint vær, gode svingete veier i et nydelig kystlandskap. Dette var helt klart turens høydepunkt. Gled dere sier nå jeg :D
Fikk stroppa fast sykkelen på ferga og skulle slappe av en times tid med en kopp kaffe. Men nei da...det hjalp ikke at det luktet vafler ombord. Kantina var stengt og mannskapet satt bak gitteret og koste seg :twisted: Fikk høre fra en lokal herremann at skulle det bli noe servering om bord så måtte du ha det med selv. Så neste gang tar jeg med termosen opp før de låser døra til bildekket :(
Bilde
Passerte deretter Svartisen og ei fin bretunge. Susa så over Åselibrua var det 21ms sidevind. For meg så var det nesten vindstille iforhold til mine erfaringer ;-) Deretter var det Saltstraumen hvor jeg anbefaler dere en stopp på Kjelen kafe. De har de faktisk kaffe og noe å bite i :thumleft
Bilde
Bilde
Bilde
50 mil denne dagen gikk helt fint, og godt å komme hjem til ei blid frue som hadde middagen klar med en Whisky til dessert :love.
Fruen og de to gutta mine var fornøyd med å følge turen på LocaToWeb der jeg oppdaterte med noen få bilder underveis.

Neste tur starter om få dager. Lofoten står for tur :thumleft


Toppen
   
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 1 innlegg ] 

Alle klokkeslett er UTC+01:00


Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke redigere egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette egne innlegg i dette forumet

Søk etter:
Gå til:  
cron
Kjører på phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Norwegian (bokmål) Language Pack © Lars Christian Schreiner