Page 2 of 2

Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 24 Jul 2016 14:53
by DrGreve
LordShaft wrote:Å for The record! Jeg tar en doktor i dag [emoji23]

Kan lages rikelig, å fryses ned i porsjon pakker for å ha med på tur

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016072 ... c75ebb.jpg
Det er jo skikkelig heimlaga ;)
På tur har man ikke tid til å sitte i evigheter å kutte grønnsaker og da er lapskausblandingen fra en frysedisk en hendig erstatning.
Men godt, ja :thumleft

Re: RE: Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 25 Jul 2016 21:41
by Lasse Liten
quattrokim wrote:
Lasse Liten wrote:Min anbefaling til turmat anbefales på det sterkeste og er intet mindre enn ferskt brød hver frokost (morrabrød teller ikke).
Oppskriften finner du i link under. Har brukt denne oppskriften siden jeg var 16 år gammel og mønstret på Sjøheimevernets ungdomsgruppe på Haakonsvern, og ble straks populær av å kunne befri mine kamerater fra feltrasjoner og hard mage.
Jeg elter deigen oppi posen, og sparer på denne måten all oppvask. Lager porsjonspakninger+ 50% slik at jeg har en liten blings til lunsj også.
Om du ikke har med primus og panne kan du steke det på bålkanten el. lignende.
http://www.tursiden.net/2010/06/pannebrod/
Pålegg er selvfølgelig fritt, men på langtur er det langsom energi som teller, jeg går stort sett for en leverpostei eller Jædersylte, det tar lite plass og har du et sånt plastlokk har du pålegg for noen dager i tett forpakning.
Har du sånn ca mengde på 1 porsjon for late folk som ikkje gidder å teste sjølv?

Sent fra min Nexus 6P via Tapatalk
To kopper mel burde holde til en porsjon, men nå vet jeg ikke hvor mye du spiser. Grunnen til at jeg liker denne oppskriften er at den er enkel å prøve seg frem med, jeg tar det bare på gefühlen :D

Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 27 Jul 2016 18:42
by tshansen
Er det noen som har noe god oppskrift på lapper/amerikanske pannekaker/pannekaker/vaffler

Jeg vet ikke akkurat hva det heter, men det er akkurat som en blanding av pannekake, svele og vafler? :-k Går an å tilsette havregryn for å øke "næringsinnholdet"

Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 27 Jul 2016 18:58
by DrGreve
LordShaft wrote:Er det noen som har noe god oppskrift på lapper/amerikanske pannekaker/pannekaker/vaffler

Jeg vet ikke akkurat hva det heter, men det er akkurat som en blanding av pannekake, svele og vafler? :-k Går an å tilsette havregryn for å øke "næringsinnholdet"
Jeg regner med at du tenker på å lage når du er på tur?
Her er i allefall min oppkrift på medbrakt for å lage pannekaker på tur.

Bland 5dl mel, 2 ss sukker, 1 ts salt og 1 1/2 ts bakepulver i en pose eller annen passende boks.

Pisk sammen 5 dl melk, 2 egg og 4 ss smeltet smør og tøm på en passende flaske eller beholder.

Når du blir sulten så blander du dette sammen og pisker det til det ikke lenger er klumper i massen.
Ha med en flytende melange-flaske til steking og husk å legge noe plast over gjengene på flaska når du er ferdig så slipper du å få melange spredd utover i toppboksen :)
Gir 10-15 pannekaker avhengig av hvor stor panne du har.
Vil du ha grovere pannekaker, blander du inn havregryn under røringen.

Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 27 Jul 2016 19:00
by tshansen
Ja er til å kunne lage til frokost f.eks :D Du har ikke prøvd å lage ferdig røren, også bare ha den på en halvliter flaske (eller lignende) for så å bruke? eller er den kanskje ikke så holdbar? :-k

Edit: Takk for oppskrift \:D/

Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 27 Jul 2016 19:02
by DrGreve
LordShaft wrote:Ja er til å kunne lage til frokost f.eks :D Du har ikke prøvd å lage ferdig røren, også bare ha den på en halvliter flaske (eller lignende) for så å bruke? eller er den kanskje ikke så holdbar? :-k

Edit: Takk for oppskrift \:D/
Nei, har ikke prøvd å blande de sammen, har alltid blandet tørt og vått hver for seg siden bakepulveret ikke blir aktivt før du tilfører væske.
EDIT: Men det går sikkert helt greit :thumleft

Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 27 Jul 2016 19:26
by DrGreve
Jeg glemte å nevne, skal du lage grovere pannekaker ved å tilføre havregryn, så holder det med vel 1 dl gryn og da av den lettkokte typen.

Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 27 Jul 2016 21:16
by tshansen
Jeg vil også anbefale folket å prøve https://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa

Quinoa er utrolig næringsrikt, metter voldsomt, masse proteiner (forhold til ris) og smaker omtrent ingen ting. (som ris)

[youtube][/youtube]

Hopp fram til 2:00 min! :thumleft

Re: Turmat og oppskrifter

Posted: 27 Jul 2016 21:42
by Lasse Liten
LordShaft wrote:Jeg vil også anbefale folket å prøve https://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa

Quinoa er utrolig næringsrikt, metter voldsomt, masse proteiner (forhold til ris) og smaker omtrent ingen ting. (som ris)

[youtube][/youtube]

Hopp fram til 2:00 min! :thumleft
Alienmat!