MC-forumet.no

Norges hyggeligste MC-forum
Det er nå 22 apr 2019 19:16

Alle klokkeslett er UTC+02:00
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 46 innlegg ]  Gå til side Forrige 1 2 3 4
Forfatter Melding
Legg innLagt inn: 31 mai 2016 09:32 
Offline

Registrert: 21 mar 2016 10:36
Innlegg: 63
MC: 2017 MT-10
Her er et turreferat til lokalbladet vårt i Galåen:

Røros-Andorra t/r
Den 4.mai dro Jens Inge Galaaen,Ivar Dahlen og Geir Bedin på en planlagt ferietur med motorsykkel. Målet var å kjøre en vei som heter N260 inn til Andorra. Den er flere ganger kåret til en av verdens 10 beste motorsykkelveier. N260 går fra middelhavskysten ved grensa Franrike/Spania og går gjennom hele Pyreneene. Å dra på motorsykkeltur tidlig i mai kan være noe risikofylt med tanke på snø, både der vi skulle starte, dvs Røros og dit vi skulle før vi vendte nesen hjemover. Mye av Andorra ligger på 2000 meter over havet. Ruten nedover var delvis fastlagt på forhånd. Vi kjørte til ned til Jens Inges søster første dagen for så å kjøre Superspeed fra Larvik til Hirtshals og autobahn ned til Hamburg på dag 2. Dag 3 våknet vi i Lorrach etter ei natt på Autozug, som er et tog hvor du kjører motorsyklene rett innpå og kan sove deg gjennom ca 100 mil. Dag 3 kjørte vi til Chamonix hvor vi hadde planlagt og ta en av taubanene i verden med lengst/høyest spenn. Morgenen etterpå var vi tidlig oppe på Aiguille du Midi og fikk virkelig valuta for pengene. 3842 moh, strålende sol og en helt fantastisk utsikt! Morsomt for noen av oss å kjøre en taubane som går 50-60 km/t! Etter Chamonix var planen å kjøre ned til Monaco, men pga værmelding med mye regn så valgte vi å hoppe over Monaco denne gangen. I stedet ble det kjøring retning sør ned til Andorra fra Frankrike. Vi kjørte bl.a gjennom Europas største canyon, Gorges de Verdon.
Vi unngikk ikke regnet helt. Den dagen vi kjørte inn til Andorra fikk vi testet både klær og mer til. Når høydemålern på gps’n viser 2400+ moh og det styrtregner og tempraturen viser 2 grader, da er det godt å slippe og sette opp telt, men komme seg inn på et hotellrom. I Andorra ble det noe shopping da det meste er billig her, men det er begrenset hva en får med seg på en tohjuling. Dagen etterpå kjørte vi det som på en måte var hovedmålet vårt, nemlig N260. Det er 40 mil med svinger hele tide, et mekka for de som elsker svinger. Det er veldig lite trafikk på denne tiden av året.
Videre gikk turen nordover igjen, gjennom Frankrike og videre nord. På slike turer unngår vi motorveier i det lengste, så vi kjørte nok gjennom hundrevis av småsteder i Frankrike, Belgia, Nederland og Tyskland. 17 mai kjørte vi av Kielferja og kjørte hjem til Røros. Når vi passerte Os, så hadde vi kjørt 5200 kilometer.
Neste års planlegging er i gang.


Toppen
   
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Legg inn nytt emne  Svar på emne  [ 46 innlegg ]  Gå til side Forrige 1 2 3 4

Alle klokkeslett er UTC+02:00


Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke svare på emner i dette forumet
Du kan ikke redigere egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette egne innlegg i dette forumet

Søk etter:
Gå til:  
Kjører på phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Norwegian (bokmål) Language Pack © Lars Christian Schreiner