Page 56 of 90

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 25 Dec 2018 20:11
by ojda
Men sånn som dere frotser, får jeg vel unne meg en førstesmak jeg også.
Vi får kalle den "luke 25" ;-)Image

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 25 Dec 2018 21:35
by ojda
Denne flasken blir nok ikke gammel.
Den er meget god, med en hærlig duft.
Å er i tilleg så lettsvelget at jeg er på mitt 4. glass allerede :-k

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 25 Dec 2018 22:30
by Bikeridr
Julaften ble rundet av med et korkesprett, og det var denne:
Image
Mye røyk, mye peat. Litt, for å bruke en ny nyanse jeg har lært, syltet eik og noe tørr på tunga etter litt rulling rundt før svelg.
Lang fin tobakk/røyk/aske ettersmak. Nydelig på lukt; torv, røyk og søtlig. Iløpet av romjula får jeg prøve å sette opp en smaksmaraton mellom den vanlige ("kjedelige") ti-åringen, Corryveckan og Uigedail. Gleder meg til å finne ut hvordan de står seg mot hverandre. Ja, og for de som er uenige med meg om at ti-åringen er kjedelig; nå har jeg med meg en av whiskypusherne på katastrofemoen samt to i Félagar som er enige med meg. Så da, så.. 8)

Ja, og så over til kveldens oppsett. Her er også et innslag som burde vært i øl-tråden, men tar de under ett her:
Image
For å ta øllen først. Når belgierne først lager juleøl, så gjør de det på ordentlig. 10%, julehveteøl. Godt de kommer i småflasker, ellers hadde jeg vel seget i asfalten etter bare tre-fire stykker. Forsåvidt en helt grei juleøl uten maltpreg. Er jo glad i malt, men på hveteøl skal vel det godt gjøres å få til..
Videre til whisky'en. En solera vatted med mye fruktpreg. Litt honning og/eller vanilje i ettersmaken. Lite eller ingen alkoholsmak, men igjen, den er jo bare 40%, faktisk 3% under det som regnes som "standard low" for whisky. Uansett, lettdrukket og mild. Egentlig en fin begynnerwhisky for de som ikke har lært seg å verdsette en god skikkelig peated dram. Skal slurpe meg gjennom glasset, så skal jeg vurdere om jeg skal slenge inn en dråpe vann for sistesupen.

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 25 Dec 2018 23:52
by Lazyboy
Dæven og dere er gode på smak. Må være en fest og spise matpakka på jobb.skille ut så mange nyanser av brunost er no jeg virkelig skulle ønske jeg hadde evnen til. Sjøl er jeg mere på type liker liker ikke .
PS les det med litt Glimt i øyet.

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 26 Dec 2018 00:34
by Bikeridr
Lazyboy wrote:... skille ut så mange nyanser av brunost...
Skal vi see.. Hint av karamell, med litt sukker. Ja og ettersmaken er gjerne litt melk, gjerne geitmelk og et hint av fløte. Ser du, ikke vanskelig i det hele tatt :D

Sånn forøvrig, hvis du ikke er inne på whisky, så anbefaler jeg deg å handle inn en eller annen whisky (single malt, selvsagt) som starter med "glen" i navnet. De er urøkte og utorvet (non-smoked, non-peated). Når du lukter i glasset, blås kraftig først slik at alkoholdunsten forsvinner. Du vil kjenne et hav av andre dufter. Når du smaker, ignorér alkoholen; la slurpen rulle litt rundt hele tunga før du svelger. Uthalér gjennom nesen og du kjenner ettersmaken og "etterlukten". Som beskrevet på luke 23; "dyr" whisky, men forskjellig oppfatning. Tørrhøy i ganen og reker i nesa..
Nuvel, vi har en motorsyklist her inne som erklærte at whisky smakte skurtresker, for bare uker senere å bli en helt grei whiskykjenner. Så ja, Lazyboy, det er håp for deg også ;-)

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 26 Dec 2018 00:37
by Bikeridr
Bikeridr wrote:Skal slurpe meg gjennom glasset, så skal jeg vurdere om jeg skal slenge inn en dråpe vann for sistesupen.
Ok, nå har jeg prøvd. Ikke gjør det!

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 26 Dec 2018 01:06
by Lazyboy
Hehe, er neppe håp for meg ang whisky, synes det smaker høgg. Sitter bare her og gliser litt over di detaljerte beskrivelsene (jeg har null peiling).
Men tankene spinner raskt i retning Rudi kurnaiawan når dere legger ut.
Men for all del det viktigste er at dere koser dere med leskedrikken

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 26 Dec 2018 15:29
by tshansen
Det er mye snobberi og oppmerksomhetshoreri i en god whisky analyse :lol

Man venner seg gradvis til smakene og må kanskje lære seg å like det som med mye annet! Noen sa til meg at kroppen måtte smake på en ting 20 ganger for å like det! Men jeg har ikke noe fakta som backer opp den uttalelsen.

Men når man har fått smaken på det, er det fantastisk godt!

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 26 Dec 2018 18:02
by ole m.
tshansen wrote:Det er mye snobberi og oppmerksomhetshoreri i en god whiskyanalyse :lol
Godt noen av dere ser det selv da. ;-) "Jålebukker" er det jeg har tenkt om dere her. :lol:

Re: RE: Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 26 Dec 2018 19:33
by Palma
ole m. wrote:
tshansen wrote:Det er mye snobberi og oppmerksomhetshoreri i en god whiskyanalyse [emoji38]
Godt noen av dere ser det selv da. ;-) "Jålebukker" er det jeg har tenkt om dere her. [emoji38]
Det tenker jeg ofte og, i mange andre sammenhenger her [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent fra min SM-A320FL via Tapatalk

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 26 Dec 2018 21:48
by ojda
Sett litt på avstand kan det helt klart høres en god smule pompøst ut med lange tirader av lærbelter, grønnmose og tilårskommene stearinlys, men hvordan skal man ellers forklare en smak, om ikke med assosiasjoner?
Jeg kan ikke si jeg er veldig dyktig på slike beskrivelser selv, men jeg kan jammen kjenne igen mange av elementene når jeg ser hvordan en whisky jeg drikker er beskrevet av andre :thumleft
Det er heller ingen tvil om at en whisky er sammensatt av ett utall forskjellige smaker som man kjenner, eller kansje bare fornemmerom man bare tar seg tid til å kjenne ordentlig etter.
Å høre en slik overveldene beskrivelse forteller meg langt mer enn en to-punkts-klassifisering som bestående av uttrykkene god/piss :-k
Så la oss for all del få høre hvordan dere opplever whiskyene deres, det er vel derfor denne tråden ble startet.

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 27 Dec 2018 20:33
by ojda
Bikeridr wrote:
Ja, og så over til kveldens oppsett. Her er også et innslag som burde vært i øl-tråden, men tar de under ett her:
Image

Videre til whisky'en. En solera vatted med mye fruktpreg. Litt honning og/eller vanilje i ettersmaken. Lite eller ingen alkoholsmak, men igjen, den er jo bare 40%, faktisk 3% under det som regnes som "standard low" for whisky. Uansett, lettdrukket og mild. Egentlig en fin begynnerwhisky for de som ikke har lært seg å verdsette en god skikkelig peated dram. Skal slurpe meg gjennom glasset, så skal jeg vurdere om jeg skal slenge inn en dråpe vann for sistesupen.


Venter i spenning på denne "gutten"

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 31 Dec 2018 23:35
by Bikeridr
Noen minutter inn i det nye året (for meg, siden jeg leder med én time på Gamlelandet), så ble det korkesprett på denne:
Image
Et mildere bekjentskap enn Dark Storm, men samtidig var der både peat og eik.
Lagret på amerikansk eikefat og en alkoprosent på 57.

Kjente godt alkoholen ved første sniff, men etter litt blåsing i glasset for å fjerne verste spritdunsten, kom det frem en grei mengde peat, ja nærmest tørrhøy blandet med med en aning jernbanesviller.
På tungen var det godt med eik og litt pepper. Nesten tørr, men med god varme. Ettersmaken varer ikke så veldig lenge, men legger igjen et minne av røkt eple.
Joda, absolutt drikkandes denne.
I skrivende stund er det vel en knapp halvtime til dere skal skåle det nye året inn, samt kanskje svi av litt svartkrutt, så jeg ønsker dere alle et godt whisky-år i 2019.

Re: Whisky -

Posted: 01 Jan 2019 00:19
by ojda
Noen minutter ut i året her og, og gjett hvilket brenneri som fikk innføre NyÅret :-)
Korksprett av Tallisker destillery exclusive botteling.
En tappning som fikk meg å gå av skaftet, styrte ut på parkeringsplassen utenfpr Tallisker-brenneriet.
Suge tak i vår alles Ambro og ordne retur av allerede kjøpte varer og invistering i denne (love).
9,5/10 spørrumeg :-(Image

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Re: Whisky - "Water of Life"

Posted: 01 Jan 2019 01:01
by Bikeridr
Ser du har samme engelen med stjerner som Mamma og Pappa har :D
Ja, forresten, jeg er et stykke på vei ned i andre glasset hos meg. Hva med deg, Arne?