Om du graver litt i tallene til SSB, så er ikke det måten det gjøres på. Varer for eksport tillegges produksjonsstedet, med tillemping for "foredling" om det er gjort andre steder i landet. En kjapp titt viser veldig lite verdiskapning av sjømat i den utvidede Osloregionen.DrGreve wrote:Stavrum går i den samme fella som de fleste fra Oslogryta, de regner inn regnskapet på nasjonale selskap som en økonomisk gevinst for kun Oslo.
Mye av verdiskapningen måles i årsverk, og der er ikke adressen til hovedkontoret utslagsgivende, noe som gir et enda mer presist bilde av aktivitet.
Utrolig mange innfallsvinkler på "by mot land", men saken er jo at flere og flere søker mot "by", med de muligheter og utfordringer det gir.
Av 5,2 millioner innbyggere bor under en million i spredtbebygde strøk. Åtte av ti bor i tettsteder, og det øker stadig.
Bare en liten edit her: det ville jo vært relativt naivt av SSB å lage statistikk for verdiskapning som var basert på hvor tilfeldige selskaper hadde hovedkontoradressen sin. Litt søk i emnet så ser man at det faktisk gjøres en litt mer dyptpløyende jobb en det