Page 85 of 170
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 14 Jan 2018 21:29
by Bikeridr
ojda wrote:
Fra Latvia?? (LV i teksten under "sundepølse")
Nå har jeg ikke smakt akkurat den, men, bortsett fra Vossakorv og Mydlandpølse må jeg nok, som befaren utenlandsfarer (og pr. tiden beboer), få uttrykke at Norge er et uland når det gjelder pølsemaking..
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 14 Jan 2018 21:36
by ojda
Ja denne var det ivertfall ingenting ulandsaktig over, og den klasser over Vossakorv i både konens, mitt og Olavguttens gane
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 14 Jan 2018 21:53
by Bikeridr
ojda wrote:Ja denne var det ivertfall ingenting ulandsaktig over, og den klasser over Vossakorv i både konens, mitt og Olavguttens gane
Suvefaenmegrent..
Må se om jeg finner en tilsvarende her. (Spørs om det heter "Sundedesa" her da.. (desa=pølse her på flatlandet))
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 14 Jan 2018 22:14
by Kant1
Bikeridr wrote:ojda wrote:Ja denne var det ivertfall ingenting ulandsaktig over, og den klasser over Vossakorv i både konens, mitt og Olavguttens gane
Suvefaenmegrent..
Må se om jeg finner en tilsvarende her. (Spørs om det heter "Sundedesa" her da.. (desa=pølse her på flatlandet))
Kjekt at pølsa falt i smak der borte på østlandet, der dere har tilgang til Harrybutikker og allting.
Sundepølsa finner du ikke i butikk andre plasser enn i Kvinnherad, det er en lokal og bortimot hemmelig oppskrift.
Men det er ikke direkte ulik Vossakorv, Hardangerpølse eller Åkerring.
Og så er jeg enig med Bikeridr, på generelt grunnlag (men unntatt sånne "håndtverkspølser)") er Norge et uland når det kommer til pølser (eks grill eller wiener, røkt kjøttpølse og sånn)
Det er jo nok en grunn til å legge turen til Frankrike i ferien
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 14 Jan 2018 23:28
by ojda
Kant1 wrote:Bikeridr wrote:ojda wrote:Ja denne var det ivertfall ingenting ulandsaktig over, og den klasser over Vossakorv i både konens, mitt og Olavguttens gane
Suvefaenmegrent..
Må se om jeg finner en tilsvarende her. (Spørs om det heter "Sundedesa" her da.. (desa=pølse her på flatlandet))
Kjekt at pølsa falt i smak der borte på østlandet, der dere har tilgang til Harrybutikker og allting.
Mere sånn mener du
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 06:46
by Bjerknez
Mere sånn mener du
Vann i munn...
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 09:27
by ojda
Du har sansen for Erdinger ja
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 09:34
by Tommas
Her Bjerknez, knock yourself out
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 09:34
by Tommas
Tommas wrote:Her Bjerknez, knock yourself out
(for de som ikke har fått det med seg, så er Bjerknez i ferd med å slanke bort ca 1 moped)
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 09:36
by Bjerknez
ojda wrote:Du har sansen for Erdinger ja
Ja Erdinger er godt, men de pølsene der så jo også veldig gode ut.
Men nå lever jeg litt på reservene om dagen og da ser nok alt godt ut, men det forandrer ikke det faktum at jeg fikk vann i munnen. Selv gullrøttene hadde gått rett ned på høykant her akkurat nå
Men i tillfelle vår turvante onkel leser dette (eller om andre har informasjon) så hadde det vært kjekt å vite hvor vi fra Østlandet får tak i noe slikt. Altså litt eksklusive, håndlaget mat fra den norge fjellheimen. Tenker da spesielt på pølser.
Jeg har så klart smakt på både ØL-pølser fra Rema og slikt, men hvis noen vet om nettbutikker som selger skikelig eksklusiv norsk mat og spesielt pølser så pip ut
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 09:38
by Bjerknez
Tommas wrote:Her Bjerknez, knock yourself out
Å herregud Tommas! Kjenner magan danser polka rundt sjelettet her...
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 09:40
by Tommas
http://rosendal-gardsmat.no/
Snart mer pølser her enn på happy-hour på Blue Oyster Bar
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 09:53
by ojda
Post funker bra, men jeg ville kansje brukt vinterhalvåret når det gjelder forsendelse av kjøttmat
Snabbene hadde forøvrig en holdbarhet på 4 månter
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 10:05
by ojda
Re: ojda`s lille hjørne
Posted: 15 Jan 2018 10:09
by ojda
@
Bjerknez: Hva var utgangsvekta
FØR diett-start?
Skjønner godt man kan bli litt sulten mens det står på